Kronprins Haakon og dronning Sonja har ankommet Rikshospitalet

NTB
NTB


Kronprins Haakon ankom mandag ettermiddag Rikshospitalet der kong Harald er innlagt. Foto: Javad Parsa / NTB

Av NTB | 04.03.2024 15:47:33

Medisin og helse: Kronprinsen og dronning ankom sykehuset litt over klokka 15. Tidligere mandag har prinsesse Märtha Louise, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit vært på Rikshospitalet.

Kong Harald ble innlagt på sykehuset søndag kveld etter å ha blitt syk under en ferietur i Malaysia og fraktet hjem med fly. Han er sykmeldt i to uker.

Kongen ble syk med en infeksjon 27. februar og fikk operert inn en midlertidig pacemaker under sykehusoppholdet i Malaysia.

Mandag opplyser Slottet at kongen har for lav hjertefrekvens og vil trenge en permanent pacemaker.

– Tidspunktet for pacemaker-innleggelse bestemmes av når kongen er helt infeksjonsfri. Dette kan ta flere dager, så kongen vil trolig bli værende på Rikshospitalet til over helgen, skriver Slottet i en pressemelding.

Allmenntilstanden til kongen er stabil og i bedring, og infeksjonen har den siste tiden kommet mer under kontroll, opplyses det videre.

En pacemaker brukes når hjertet slår for langsomt, eller hvis det stopper. Den sender små strømstøt til hjertet og får det til å slå. Den overvåker hjertet hele tiden og trer bare i funksjon når det er nødvendig, står det på Norsk Helseinformatikks sider.