Mektig motorsport-topp etterforskes for å ha påvirket Formel 1-resultat

NTB
NTB


FIA-president Mohammed Ben Sulayem skal være under etterforskning. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Av NTB | 04.03.2024 17:57:35

Sport: Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem.

Sakens kjerne skal være at Fernando Alonso under VM-runden i Saudi-Arabia ble ilagt en ti sekunders tidsstraff. Bakgrunnen for denne var at Aston Martin-laget angivelig brøt reglene ved å utføre arbeid på spanjolens bil mens han sonet en annen fem sekunders tidsstraff.

Dette strider mot Formel 1-sportens reglement.

Ifølge varsleren skal Mohammed Ben Sulayem ha tatt kontakt med en av FIAs visepresidenter og gitt uttrykk for at han forventet at dommerne omgjorde Alonsos ti sekunder lange straff.

BBC skriver at det er ventet at FIAs etiske komité vil bruke mellom fire og seks uker på å behandle anklagene mot presidenten.

Hadde Alonso fått ti sekunders tidsstraff ville han blitt nummer fire i Saudi-Arabia. At straffen ble omgjort gjorde at spanjolen fikk tredjeplassen og et sjeldent besøk på seierspallen.

BBC skriver at kanalen har fått verifisert opplysningene av flere personer høyt oppe i Formel 1-systemet.

(©NTB)