Søren Wærenskjold viste seg fram på tempoetappe – spanjol vant

NTB
NTB


Søren Wærenskjold satt lenge i lederstolen i åpningsetappen av årets Tirreno-Adriatico
Foto: Fabio Ferrari / AP / NTB

Av NTB | 04.03.2024 15:57:43

Sport: Sjudagersrittet åpnet med en ti kilometer lang tempoetappe mandag. Spanske Ayuso kom i mål ett sekund foran italienske Filippo Ganna fra Ineos. Ethan Vernon tok tredjeplassen for Israel – Premier Tech.

Uno-X-rytter Søren Wærenskjold syklet inn til en sterk sjetteplass.

Sjudagersrittet er en viktig del av oppladningen til det prestisjetunge italienske rittet Milan-Sanremo som sykles 16. mars

Jonas Vingegaard var blant tungvekterne som stilte til start i mandagens etappe.

Dansken var en av de første rytterne ut i aksjon og tok ledelsen tidlig. 27-åringen, som har vunnet Tour de France de siste to årene, måtte gi fra seg lederstolen til Søren Wærenskjold, som kjørte inn til tiden 11.39.

Mandal-gutten ledet lenge, men måtte til slutt vike for Juan Ayuso som kjørte 15 sekunder raskere og fikk kjempetiden 11.24.

– Han var en bedre rytter enn meg i dag, så jeg må bare gratulere, sa Wærenskjold i intervjusonen etter at Ayuso kom i mål.

Uno-X stiller med seks nordmenn i sjumannstroppen til rittet. Danske Magnus Cort er med nevnte Wærenskjold, samt de siste fem rytterne i troppen, Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

Tirsdagens etappe er 198 kilometer lang og går fra Camaiore til Follonica.

(©NTB)