Toryene med laveste Ipsos-måling i Storbritannia på 46 år

NTB
NTB


Storbritannias statsminister Rishi Sunak har ikke mye å juble for når det gjelder meningsmålingene. Foto: Adrian Dennis / AP / NTB

Av NTB | 04.03.2024 14:57:42

Kuriosa og kjendiser: I Ipsos’ måling for februar får toryene en oppslutning på 20 prosent. Det er en nedgang på hele 7 prosentpoeng fra forrige måling måneden før.

Ikke siden 1978, altså året før Margareth Tatcher ble statsminister, har partiet fått like lav oppslutning på en Ipsos-måling. Sist partiet var i nærheten av så lavt som denne nye målingen, var i 1994 da John Major var statsminister for toryene. Da var oppslutningen på 22 prosent.

– De historiske sammenligningene fortsetter å se dystre ut for Rishi Sunak og Det konservative partiet, sier Gideon Skinner, som leder den politiske avdelingen i Ipsos.

I februarmålingen får for øvrig opposisjonspartiet Labour en oppslutning på 47 prosent. 1004 personer over 18 år deltok i spørreundersøkelsen, som ble gjennomført mellom 21. og 28. februar.

Det konservative partiet har nå hatt makten sammenhengende i snart 14 år med til sammen fem statsministre etter at David Cameron erstattet Labour-statsminister Gordon Brown.

(©NTB)