Burkina Faso svartelister flere medier etter rapport der hæren anklages for massakre

NTB
NTB


Et gatemaleri i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou. Arkivfoto: AP / NTB

Av NTB | 29.04.2024 17:04:01

Kultur og underholdning: Rapporten er laget av Human Rights Watch (HRW) og ble offentliggjort i forrige uke, nøyaktig to måneder etter at et stort antall sivile ble meldt drept i landsbyer nord i landet.

Rapporten er sitert av en rekke vestlige medier, og Burkinas Fasos militærjunta var raskt ute med å gi både BBC og Voice of America sendeforbud i to uker.

I løpet av helgen har flere andre medier blitt svartelistet, blant annet franske Le Monde, britiske The Guardian, den tyske kringkasteren Deutsche Welle og den franske kanalen TV5 Monde.

Reportere uten grenser fordømmer juntaen for grove angrep på mediene. Myndighetene i Burkina Faso hevder på sin side at mediene forsøker å sverte landets soldater.

Ifølge HRW var det regjeringshæren som sto bak drapene på minst 223 innbyggere i to landsbyer nord i landet, et område som siden 2015 har vært herjet av et islamistisk opprør.

56 av ofrene oppgis å ha vært barn, og HRW beskriver massakren som et hevnangrep mot sivile som de mente hadde samarbeidet med opprørerne. Organisasjonen mener at massakren også kan være en mulig forbrytelse mot menneskeheten.

(©NTB)