Fransk politi stanset propalestinsk studentprotest på eliteuniversitet i Paris

NTB
NTB


Studenter var samlet i nærheten av Sciences Po i Paris fredag, da politiet på fredelig vis fjernet Gaza-demonstranter fra universitetets hovedbygg. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Av NTB | 03.05.2024 18:14:07

Krig og konflikter: – 91 personer ble fjernet uten at det oppsto noen episoder, sier Paris-politiets hovedkvarter. TV-bilder fra stedet tyder også på at aksjonen gikk rolig for seg, og at studentene lot seg lede ut uten å gjøre motstand.

En demonstrant ved Sciences Po forteller at universitetsledelsen hadde gitt gruppen 20 minutter på å forlate området. Begrunnelsen var eksamener som skal avholdes fra mandag.

Tidligere ble det meldt at om lag 70 studenter hadde tilbrakt natten på universitetet. Universitetet var fredag stengt, og de ansatte var bedt om å jobbe hjemmefra.

Studentene krever at universitetet kutter forbindelser til israelske universiteter, et krav som rektoren har avvist. Torsdag ble det arrangert et møte mellom ledelsen og representanter for studentene for å finne en løsning, uten at de lyktes.

Denne uken har det vært protester mot Gaza-krigen ved en rekke læresteder i Frankrike, og Science Po har spilt en sentral rolle.