Israel har gitt Hamas en ukes frist til å inngå våpenhvile

NTB
NTB


Palestinere ser på ødeleggelsene etter israelske luftangrep mot boliger og en moské i Rafah tidligere i år. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Av NTB | 03.05.2024 16:54:11

Politikk: Det er ikke navngitte egyptiske tjenestepersoner som sier dette til avisa fredag. Egypt og Qatar mekler i forhandlingene, og nyhetsbyrået AFP skriver fredag at Hamas-ledelsen torsdag fortalte meklerne at de ser positivt på Israels siste forslag.

Egypterne opplyser til WSJ at Hamas ønsker en langvarig våpenhvile og garantier fra USA om at Israel vil overholde denne.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at han vil sende styrker inn i Rafah, der hundretusenvis av fordrevne palestinere søker tilflukt, uavhengig om det blir inngått en våpenhvile eller ei.

(©NTB)