Norge fordømmer hackerangrep mot Tsjekkia og Tyskland

NTB
NTB


Statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) i UD sier at Norge fordømmer hackerangrepene mot Tsjekkia og Tyskland. Han mener slik cyberaktivitet er ment å undergrave våre demokratiske institusjoner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Av NTB | 03.05.2024 15:24:43

Politikk: – Norge og Nato står sammen i solidaritet med Tyskland og Tsjekkia i denne saken, sier statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) til NTB.

Fredag ble det kjent at både Tsjekkia og Tyskland har blitt utsatt for gjentatte hackerangrep. Den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock mener den russiske gruppa APT28 står bak. Nato og EU har fordømt hackerangrepene kraftig.

Både EU og Tyskland har varslet at de vil svare på hackerangrepene, som skal ha skjedd i 2023.

– Vi fordømmer sterkt cyberaktivitet som er ment å undergrave våre demokratiske institusjoner, vår nasjonale sikkerhet og våre frie og åpne samfunn. Vi må styrke overholdelsen av internasjonale lover og regler for hvordan stater skal oppføre seg ansvarlig i cyberspace, sier Petersson.

(©NTB)