Kontrollert Verstappen-seier i sprintløpet i Miami: – Ikke perfekt

NTB
NTB


Max Verstappen vant nok en gang lørdag. Foto: Wilfredo Lee / AP Photo / NTB

Av NTB | 04.05.2024 18:54:00

Sport: Nederlenderen startet fremst og holdt unna hele veien til mål. Ferraris Charles Leclerc var nærmest, mens Red Bull-lagkamerat Sergio Pérez fulgte som nummer tre.

– Det var ikke perfekt. Vi har fortsatt en jobb å gjøre. Forhåpentligvis kan vi forbedre bilen litt til løpet i morgen, sa Verstappen til arrangøren.

RB-fører Ricciardo kjørte også godt i løpet. Australieren fikk seg en solid opptur da han forsvarte fjerdeplassen fra kvalifiseringen.

– Det var gøy. Takk, folkens, sa Ricciardo over lagradioen.

Ingen av Mercedes-bilene kom seg til siste kvalifiseringsomgang fredag, og de startet et stykke bak i sprintløpet. Lewis Hamilton jobbet seg inn til en åttendeplass, mens George Russell ble nummer 12. Hamilton kjørte imidlertid for fort i pitlane og ble degradert til 16.-plass.

Flere biler var involvert i et sammenstøt ut fra start, og både McLarens Lando Norris og Aston Martins Lance Stroll måtte gi seg tidlig.

Lørdagens sprintløp var det andre av sitt slag denne sesongen. Verstappen gikk også av med seieren i det første i Shanghai for to uker siden.

Han har også vunnet fire av de fem Grand Prix-løpene som er avviklet så langt og leder klart i sammendraget i jakten på sin fjerde VM-tittel på rad.

Kvalifiseringen til hovedløpet i Miami kjøres kl. 22 norsk tid. Hovedløpet starter til samme tid søndag.

(©NTB)