Storfavoritt Pogacar med god start på Giro d’Italia – Narváez vant åpningsetappen

NTB
NTB


Tadej Pogacar ble nummer tre på åpningsetappen i Giro d’Italia. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Av NTB | 04.05.2024 17:34:40

Sport: Etappen gikk fra Venaria Reale til Torino og var på 140 kilometer. Med noen få kilometer igjen kom Pogacar seg i front med Narváez og Maximilian Schachmann.

På oppløpet var Narváez sterkest, mens Schachmann tok 2.-plassen. Pogacar måtte se seg spurtslått, men rullet i mål som nummer tre.

Sloveneren fikk likevel en god start på Giro d’Italia. Pogacar er en gedigen favoritt til sammenlagtseieren i sesongens første treukersritt. Han har satt seg som mål å vinne både Giro d’Italia og Tour de France denne sesongen.

Sist en syklist gikk til topps i begge rittene, var i 1998. Da klarte den italienske legenden Marco Pantani det.

Lilian Calmejane og Amanuel Ghebreigzabhier lå lenge i brudd på etappen. Med 25 kilometer igjen stakk Calmejane fra på vei opp det 2. kategoriserte fjellet Colle Maddalena og holdt unna et stykke.

Noen kilometer før mål ble han imidlertid tatt igjen. Dermed fikk Nicola Conci en sjanse, men han måtte gi opp med tre kilometer igjen.

Vegard Stake Laengen er hjelperytter for Pogacar i rittet. I tillegg er både Tobias Foss (Ineos) og Torstein Træen (Bahrain-Victorious) med i storrittet.

Søndag venter en 161 kilometer lang etappe fra San Francesco al Campo til Santuario di Oropa. Rittet avsluttes i Roma 26. mai.

2024-utgaven av Giro d’Italia er den 107. i rekken.

(©NTB)