Brann sprakk Rosenborg-nullen i Toppserien – snudde til 2-1-seier i ny lekegrind

NTB
NTB


Branns Marthine Østenstad ble den første som scoret på Rosenborg i årets toppserie. Her fra en kamp mot Stabæk tidligere i år. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Av NTB | 05.05.2024 16:35:16

Sport: Innbytteren Anna Aahjem ble matchvinner med ti minutter igjen å spille. Aahjem fikk en fin stikker fra Marthine Østenstad inne i 16-meteren, og hun flikket den frekt videre og inn i kassa bak Rosenborgs keeper Rugile Rulyte.

Branns utligningsmål til 1-1 kom bare fire minutter etter pause.

RBKs keeper Rugile Rulyte felte Amalie Eikeland, og straffesparket satte Marthine Østenstad sikkert i mål på aller beste vis.

De to Brann-scoringene var Rosenborgs første baklengsmål i Toppserien denne sesongen. Tapet var også lagets første. De kom til Bergen etter fire 1-0-seirer på rad. Tapet gjør at fjorårets sølvlag er plassert tre poeng bak fjorårsvinner og ubeseirede Vålerenga etter seks serierunder.

Brann på 5.-plass og 12 poeng har fire seirer og ett tap og én kamp mindre spilt enn de fire øverste lagene på tabellen.

Det var Rosenborg som scoret først, og det var ikke ufortjent da målet kom i det 32. minutt. Emilie Nautnes fikk spilt opp Frøya Dorsin i fin posisjon. 17-åringen var tilbake i startoppstillingen og sendte vei et skudd fra rundt 15 meters hold som føk rett opp i motsatt vinkel. Det var en skikkelig klassescoring av den aldersbestemte landslagsspilleren.

Det var Frøya Dorsins andre mål i Toppserien denne sesongen. Spissen er for øvrig datteren til den tidligere Rosenborg-spilleren Mikael Dorsin. Svensken er i dag sportslig leder for Rosenborgs herrelag i Eliteserien.

Kampen på Brann stadion ble årets første for Branns kvinnelag. Heretter blir Brann stadion lagets faste hjemmearena.

(©NTB)