Russland har tatt enda en ukrainsk landsby

NTB
NTB


Ødeleggelsene er enorme i landsbyen Otsjeretyne, som nå er overtatt av russiske soldater. Ikke et menneske ser ut til å være igjen i landsbyen som Russland sier de har befridd. Foto: Kherson/Green / AP / NTB

Av NTB | 05.05.2024 14:53:57

Politikk: Forsvarsdepartementet i Moskva kunngjorde søndag at russiske soldater helt og holdent har befridd landsbyen.

Etter at russiske styrker inntok industribyen Avdijivka i februar, har de rykket langsomt framover og tatt kontroll over flere små tettsteder øst i landet.

Det skjer samtidig som Ukraina mangler ammunisjon og våpen som vestlige land har lovet å levere.

Otsjeretyne ligger 15 kilometer fra Avdijivka. Dronebiler som nyhetsbyrået AP har publisert, viser at landsbyen ligger i ruiner.

Ikke et menneske er å se på bildene, og ikke en bygning ser ut til å være uskadd. De fleste husene er så ødelagt at de ikke ser ut til å kunne repareres. En fabrikk i utkanten av landsbyen har også fått store skader.

Det var fra denne landsbyen at den 98 år gamle kvinnen Lidia Stepanivna flyktet til fots i slutten av april. Hun måtte gå i nesten 10 kilometer før hun nådde fram til den ukrainske frontlinjen.

– Jeg overlevde 2. verdenskrig, og jeg skal overleve denne krigen, sier hun i en video som er publisert av ukrainsk politi.