Gaza-teltleir ryddet ned på universitet i Los Angeles

NTB
NTB


Gaza-demonstranter bærer sakene sine ut av universitetsområdet ved University of Southern California (USC) søndag morgen. Politiet ryddet ned en teltleir ved universitet på fredelig vis søndag. Foto: Ryan Sun / AP / NTB

Av NTB | 06.05.2024 05:34:06

Politikk: Politiaksjonen kom etter en travel dag lørdag der flere titalls mennesker ble pågrepet i forbindelse med Gaza-demonstrasjoner på en rekke amerikanske universiteter.

Politiet gikk inn på leiren rundt klokka 5 lokal tid sammen med universitets sikkerhetsansatte. Der fjernet de teltene mens flere titalls studentaktivister forlot området. De ble truet med pågripelser, og ifølge politiet dro de på fredelig vis.

USC-president Carol Folt sier hun ba politiet gripe inn fordi «okkupasjonen utartet i en farlig retning de siste dagene». I en aksjon på USC i april ble 93 mennesker pågrepet mens demonstrantene ga seg uten å yte motstand, skriver Reuters.

Den relativt rolige aksjonen ved USC står i kontrast til sammenstøt ved en lang rekke universiteter rundt om i USA siden midten av april, der politiet ifølge nyhetsbyrået AP har pågrepet mer enn 2500 mennesker.

(©NTB)