Al Jazeera vil ta rettslige skritt mot israelsk forbud

NTB
NTB


Den Qatar-baserte kringkasteren Al Jazeera sier de vil kjempe juridisk mot den israelske regjeringens beslutning om å ta de av lufta. Bildet viser kringkasterens kontorer i Ramallah på Vestbredden. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB

Av NTB | 07.05.2024 13:15:00

Krig og konflikter: Lederen for Al Jazeeras engelskspråklige kanal, Salah Nagm, sier at kanalen vil følge «alle rettslige spor».

– Hvis det finnes en mulighet for å utfordre beslutningen så skal vi gjøre det til siste slutt, sier Nagm til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge Israels statsminister Benjamin Netanyahu var regjeringens beslutning om å ta Al Jazeera av luften enstemmig. Kringkasterens kontorer i Jerusalem fikk også sitt utstyr konfiskert.

– Alt utstyret vi har mistet, tapene våre etter å ha måttet stanset sendinger, alt det er mulig å bestride juridisk, hevder Nagm.

Netanyahu sa i en uttalelse søndag at Al Jazeeras korrespondenter har «skadet Israels sikkerhet og hetset israelske soldater».

Nagm bestrider påstandene og understreker særlig viktigheten av å rapportere om de mange journalistene som har mistet livet siden krigen på Gaza startet 7. oktober i fjor.

– Det er ikke noe vi bare kan rapportere høflig om, sier han til AFP.

(©NTB)