Ane Dahl Torp med i svensk gjengskildring som er verdens tredje mest sette Netflix-serie

NTB
NTB


Ane Dahl Torp spiller den apatiske moren til Dogge, som blir drapsmann, i serien «I dine hender», som nå er tredje mest sette serie globalt på Netflix. Foto: Martin Wichardt / Netflix / handout / NTB

Av NTB | 07.05.2024 14:34:00

Økonomi og næringsliv: Serien er skapt av samme laget som sto bak «Størst av alt», den første svenske Netflix-serien som hadde norske Per-Olav Sørensen som regissør.

Denne gangen er det Anna Zackrisson som har regi på skildringen av en tragisk gjengskyting – der ett barn skyter et annet. «I dine hender» er i likhet med «Størst av alt» basert på en roman av Malin Persson Giolito, ifølge SVT.

Nå kan Netflix-serien være på vei til å overta tronen fra «Baby Reindeer»-suksessen som mest sett. Den topper i Sverige, og har siden premieren 24. april klatret til tredjeplass globalt.

«I dine hender» foregår i den fiktive, svenske forstaden Våringe. Der vokser svenske Douglas – Dogge – og somaliske Bilal – kalt Billy – opp i to ulike verdener. Dogge i en dysfunksjonell familie i et fint hus – der den apatiske moren spilles av Ane Dahl Torp. Billy omgitt av kjærlige mennesker i en trang blokkleilighet.

Småguttene blir bestevenner, og trekkes samtidig mot kriminell virksomhet. Det ender på forferdelig vis, noe som skjer tidlig i serien, som så nøster opp hvorfor det ble slik.

Da Malin Persson Giolito ble intervjuet av NTB om boken da den utkom her i 2022, sa hun at «det nesten mest ubegripelige er hvordan barn kan havne i disse situasjonene. Hvordan kan vi la dem havne der?».

Musikken til «I dine hender», som har den engelske tittelen «Deliver Me», er skrevet av norske Rebekka Karijord. Hun har satset som filmkomponist i tillegg til artistkarrieren, og sto blant annet for musikken til Margreth Olins kinodokumentar «Fedrelandet» i fjor.

– «I dine hender» hevder at hånden på avtrekkeren er en trist hånd, og minner om at alle disse skytende og skutte barna vi leser om også er mennesker, sier SVT-anmelder Kim Veerabuthroo Nordberg.

(©NTB)