Boeing granskes av USAs luftfartstilsyn

NTB
NTB


Boeings kvalitetskontroll blir gransket av USAs føderale luftfartstilsyn FAA. Foto: Reed Saxon / AP / NTB

Av NTB | 07.05.2024 01:04:52

Økonomi og næringsliv: Det opplyste tilsynet, Federal Aviation Administration, mandag. Inspeksjonene dreide seg om de elektriske koblingene mellom vinger og flykropp på flytypen 787 Dreamliner.

I tillegg skal det undersøkes om Boeing-ansatte forfalsket dokumenter med informasjon om inspeksjonene. En Boeing-ansatt slo fast om «uregelmessigheter».

– Vi gjennomgikk raskt saken og fant ut at flere hadde brutt selskapets retningslinjer ved å ikke utføre en påkrevd test, mens de likevel registrerte arbeidet som gjennomført, skriver leder Scott Stocker for Boeings 787-program i en epost til ansatte ifølge AFP.

Boeing har vært i hardt vær etter at et dørpanel løsnet fra et 737 Max 9-fly under en flygning tidligere i år. Flyet måtte nødlande med et gapende hull i flysiden. Undersøkelser har avdekket at bolter som skulle holde panelet på plass, manglet etter at flyet var blitt reparert.

Siden det har det vært store endringer i selskapets ledelse. Produksjonen av Max-fly har blitt begrenset, og leveransene av nye fly er halvert mens sikkerhetsprosedyrer og kvalitetskontrollen gjennomgås.

FAA har gitt selskapet tre måneder på å legge fram en plan for håndtering av «systematiske problemer med kvalitetskontrollen».

787-programmet ble også gjenstand for oppmerksomhet i en høring i Senatet der en varsler hevdet at han ble straffet etter å ha uttrykt bekymringer om sikkerheten rundt 787 Dreamliner, Boeings toppmodell.

(©NTB)