Brudd i forhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart

NTB
NTB


NFO-leder Jan Skogseth sier de er innstilt på å finne konstruktive løsninger, men ser behov for å benytte Riksmekler i et forsøk på å komme til enighet med NHO Luftfart. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB

Av NTB | 07.05.2024 22:03:59

Politikk: Det skriver NFO i en pressemelding, ifølge Nettavisen. Forhandlingene startet mandag denne uken, men tirsdag kveld ble det brudd.

NFO sier at partene ikke har klart å komme til enighet i forhandlingene, som de mener handler om «medlemmers grunnleggende rettigheter».

– Norsk luftfart går en utfordrende tid i møte med en varslet flyteknikermangel, og NHO Luftfart bedriver fagforeningsknusing i forhandlingene. NFO er innstilt på å finne konstruktive løsninger, men ser behov for å benytte Riksmekler i et forsøk på å komme til enighet med NHO Luftfart, sier NFO-leder Jan Skogseth i pressemeldingen.

Forhandlingsleder Ragne Eikrem i NHO Luftfart har fått forelagt Skogseths påstand om fagforeningsknusing. Overfor Nettavisen ønsker Eikrem ikke å kommentere påstandene eller noe annet knyttet til forhandlingene for øvrig.

Norsk Flyteknikerorganisasjon er en arbeidstakerorganisasjon av flyteknikere for flyteknikere og har rundt 500 medlemmer fra flere av flyselskapene og vedlikeholdsorganisasjonene i Norge, står det på organisasjons hjemmeside.