McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

NTB
NTB


Connor McDavid under trening med Edmonton Oilers tirsdag, foran første kvartfinalekamp mot Vancouver Canucks. McDavid er en av tre nominerte til prisen som sesongens mest verdifulle spiller. Foto: Jason Franson, The Canadian Press via AP / NTB

Av NTB | 07.05.2024 20:14:00

Sport: Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

27-åringen bidro med 132 målpoeng (32 mål og 100 assist) da han førte Oilers til sluttspill. Laget gikk videre fra 1. runde og møter Vancouver Canucks i kvartfinale.

MacKinnon spilte alle 82 grunnseriekamper for Colorado Avalanche og noterte karrierebeste 51 mål og 89 assist. 140 målpoeng er klubbrekord.

MacKinnon ble nummer to i avstemningen i 2018 og 2020, men har ikke vunnet Hart-trofeet. Også Avalanche er kvartfinaleklar i sluttspillet og møter Dallas Stars.

Kutsjerov, som er lagkamerat med Emil Lilleberg i Tampa Bay Lightning, ble grunnseriens poengkonge med 144. Russeren scoret 44 mål og leverte 100 assist.

Han vant Hart-trofeet i 2019 og kan bli fjerde aktive spiller som har vunnet det flere ganger, etter McDavid (3), Ovetsjkin (3) og Sidney Crosby (2). Lightning ble slått ut i 1. runde i sluttspillet.

I NHL har man også Ted Lindsay-prisen som går til ligaens mest fremragende spiller etter en avstemning i regi av spillerforeningen. Finalistene er ennå ikke offentliggjort.

(©NTB)