Slik blir fotball-EM på TV og radio – nye og kjente fjes fronter dekningen

NTB
NTB


Ingrid Halstensen skal lede EM-sendinger. Foto: Vidar Ruud / NTB

Av NTB | 07.05.2024 09:24:13

Kultur og underholdning: 24 nasjoner deltar i mesterskapet i Tyskland som avsluttes med finale 14. juli.

Lagene er fordelt på seks grupper med fire lag i hver. Vertsnasjonen Tyskland åpner tradisjonen tro sluttspillet mot Skottland i München.

NRK og TV 2 mønstrer slagkraftige lagoppstillinger som skal sørge for dekningen i de respektive kanalene. Ved siden av bred dekning på TV, satser NRK også tungt på radio.

Ingrid Halstensen, Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid er plukket ut som programledere for TV 2s EM-sendinger fra studio på Kontraskjæret i Oslo.

Ingerid Stenvold og Emil Gukild blir NRKs programledere i studio i Oslo. Med seg får de Åge Hareide, Aleksander Schau, Andrine Stolsmo Hegerberg, Kristoffer Løkberg og Tete Lidbom.

Solveig Gulbrandsen, Erik Thorstvedt og Yaw Amankwah blir eksperter i studio under mesterskapet. I tillegg varsles det gjester fra fotballmiljøet.

Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith og Patrick Rowlands blir NRKs TV-kommentatorer, mens Carl-Erik Torp får rollen som ekspert sammen med sammen med nevnte Løkberg og Hareide.

Det blir også mulig å følge samtlige EM-kamper på radiokanalen NRK Sport. Olav Traaen, Patrick Rowlands og mer ukjente Nora Johnsen vil kommentere brorparten av kampene, mens de resterende vil overføres med TV-lyd.

Tidligere LSK Kvinner-spiller Ingrid B. Kvernvolden og Bengt Eriksen blir faste ekspertkommentatorer på radio.

Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK, er på samme linje.

– Vi gleder oss vanvittig til å sende sommerens store fotballfest. Vi i NRK skal formidle de store fellesopplevelsene, og i godt kompaniskap med TV 2 skal vi være lidenskapelig til stede på TV, radio og nett gjennom en hel måned, sier han.

I tillegg til sendingene rundt kampene vil TV 2 avslutte EM-kveldene med magasinet «Alle elsker EM».

NRK lanserer på sin side en helt ny humorreality i forbindelse med mesterskapet. I «EM i hageleker» skal det lages hageleker på en måte du aldri har sett før, og med en ny vri, opplyses det.

På kommentatorplass for TV 2 sitter kvartetten Øyvind Alsaker, Morten Langli, Espen Ween og Endre Olav Osnes. Med seg har de Jesper Mathisen, Simen Stamsø-Møller og Brede Hangeland som eksperter.

– Et fotball-EM i hjertet av Europa, med massevis av tilreisende supportere som vil skape en enorm ramme rundt kampene, er noe vi gleder oss stort til å dele med seerne våre. De store fotballmesterskapene har fortsatt en magisk tiltrekningskraft og samler langt flere enn kjernepublikummet, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, i en uttalelse.

(©NTB)