– Vi er kanskje det eldste musikkunderholdningsprogrammet som fortsatt holder koken

NTB
NTB


Det er 50 år siden ABBA vant, og det vil være et av elementene i 2025-showet, ifølge EBU-sjef Martin Österdahl. Foto: Robert Dear / AP / NTB

Av NTB | 07.05.2024 12:34:21

Kultur og underholdning: Martin Österdahl sier til Deadline at han ønsker at årets Eurovision skal være en feiring, spesielt med tanke på Sveriges sterke bånd til sangkonkurransen.

– Vi har Sveriges historiske sjuende seier, som sidestilte oss med Irland om rekorden, vi har Loreen som er den eneste kvinnen som har vunnet konkurransen to ganger, og så er det selvsagt denne gruppen kalt ABBA som vant konkurransen for 50 år siden med «Waterloo». Vi vil feire alle disse tingene, lover Österdahl, som ikke lar seg ikke lokke til å si noe mer om hva som er i vente når det kommer til nettopp ABBA.

En anonym kilde på innsiden av Eurovision sier til bransjenettstedet at hyllesten vil være «noe som aldri tidligere er vist på TV» – noe som får fansen til å spekulere på om ABBA vil dukke opp virtuelt, som på «Voyage»-konsertene i London.

EBU tar også grep for å holde på seerne. Artistene fra «de fem store» – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia – samt vertslandet, opptrer med sine bidrag i semifinalene. Under finalesendingen vil seerne kunne stemme fra første stund.

– Vi er kanskje det eldste musikkunderholdningsprogrammet som fortsatt holder koken, men vi forsøker alltid å gjøre det bedre og vi har lagt mye arbeid ned i hvordan øke seernes engasjement i sendingene, sier Österdahl.

(©NTB)