Lillestrøm til kvartfinale etter cupdrama – senket Strømsgodset med vinnermål i det 117. minutt

NTB
NTB


Gjermund Åsen ble Lillestrøms cuphelt mot Strømsgodset. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Av NTB | 09.05.2024 20:44:19

Sport: I det 117. minutt dunket Åsen til og traff perfekt. Trønderens avslutning gikk pent opp i målhjørnet.

Seieren betyr at Lillestrøm skal ut i kvartfinale mot tittelforsvarer Molde 6. oktober. Kampen spilles hjemme på Åråsen.

Det sto 3-3 etter ordinær tid på Marienlyst i Drammen.

LSK ledet torsdagens oppgjør både 2-0 og 3-1, men skuslet bort forspranget. Rundt det 90. minutt misbrukte romerikingene to svære sjanser, men Åsen gjorde opp for det da kampen så ut til å ebbe ut i straffesparkkonkurranse.

En rakettscoring fra Eric Kitolano ga gjestene 2-0 drøyt ti minutter før pause. I forveien fistet Godsets keeper Per Kristian Bråtveit unna en corner, men bare for å se klareringen havne hos Kitolano.

1-2-reduseringen kom nesten umiddelbart. Eirik Ulland Andersen vendte om og banket ballen i nota.

Lillestrøm fortsatte å spille aggressivt, og det tvang fram en kjempefeil like før hvilen. Félix Vá brøt foran Jesper Taaje, driblet seg forbi Bråtveit og scoret i åpent mål.

– Det er så irriterende at jeg lager straffen som gjør at vi slipper inn 2-3. Så unødvendig, sa Lundemo til TV 2 i pausen.

– Å slippe inn tre mål på den måten, er fryktelig skuffende. Vi er heldige som er med, for vi har vært for langt unna, sa Godset-trener Jørgen Isnes.

Vertene hevet seg utover i 2.-omgangen. På en markkryper kom utligningen fra tomålsscorer Ulland Andersen etter snaut 70 minutter.

Slik spilles de øvrige kvartfinalene i cupen: Vålerenga – Fredrikstad, Sandnes Ulf – Levanger og Stabæk – KFUM Oslo.

LSK eller Molde møter vinneren mellom Sandnes Ulf og Levanger til semifinale 30. oktober.

Søndag får både Godset og Lillestrøm besøk fra Vestlandet. Da står det om poeng i Eliteserien mot henholdsvis Viking og Brann.

Marius Lundemo var mannen som tok LSK i føringen etter en halvspilt omgang. Han traff lengste kryss, og det skulle ikke bli kveldens siste kremmerhus.

Omgangen var ikke over med det. Ett minutt på overtid ble Herman Stengel felt bakfra av Lundemo, og det påfølgende straffesparket styrte Stengel midt i mål.

(©NTB)