Meklingen i lønnsforhandlingene for vekterne er i gang

NTB
NTB


Det kan bli streik, blant annet ved flere norske museum, om det ikke blir enighet i forhandlingene om vekteroverenskomsten. Onsdag er partene samlet til mekling med Riksmekleren. Meklingsfristen er midnatt natt til fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB

Av NTB | 09.05.2024 10:13:59

Arbeidsliv: Meklingen foregår mellom Parat (YS), Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) og NHO Service og Handel. Meklingsfristen er midnatt natt til fredag.

– Vi håper det skal være mulig å komme fram til en løsning med Riksmeklerens hjelp. Uten enighet, blir det streik fra lørdag 11. mai, der de største museene i hovedstaden vil bli rammet i første omgang, sier Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen.

En streik vil i første omgang ramme Nasjonalmuseet, Naturhistorisk museum og Munchmuseet i Oslo. Ifølge Larsen kan en eventuell streik kan trappes opp med kun fire dagers varsel.

– Parat har over 1000 medlemmer som er omfattet av vekteroverenskomsten, og den største andelen av disse er sikkerhetskontrollører på Gardermoen og andre norske flyplasser, sier han.

Parat organiserer vekterne i vaktselskapene Avarn Security, Securitas, og Protect vakthold & sikkerhet, og representerer 1350 medlemmer i forhandlingene.

Norsk Arbeidsmandsforbund representerer på sin side 4700 vektere.

Vekterne vil ha høyere lønn, samt en løsning på praksisen med bruk av turnusvakter på kun tre timer.

(©NTB)