Tradisjonsrikt sankthansbål i Ålesund gikk opp i røyk

NTB
NTB


Slinningsbålet i Ålesund sto i full fyr natt til torsdag. Sankthansbålet var bygget rundt seks meter høyt og brant ned 44 dager for tidlig. Foto: Redningsselskapet / NTB

Av NTB | 09.05.2024 07:43:56

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene ble varslet om brannen på Slinningsholmen like etter klokken 2 natt til Kristi himmelfartsdag.

Det kjente bålet var bygget seks meter høyt med rundt 2000 paller, sier dugnadslederne Marius Sagen Major og Viktor Almås Sunde til Sunnmørsposten.

De tror brannen skyldes et lite bål fra tidligere på kvelden som spredte seg, og de har ikke mistanke om at noen tente det på med vilje. Politiet har opprettet undersøkelsessak.

En brannbåt og en redningsskøyte kom til for å hindre at brannen spredte seg. Selve bålet lot de brenne ned, opplyste operatør Elin Birgitte Sandnes i Møre og Romsdal 110-sentral til NTB klokken 3.45.

Brannmannskapene fikk reddet unna en del klatreutstyr og paller.

– De har kontroll på stedet, sa Sandnes.

Nå må dugnadsgjengen starte på nytt med det spektakulære bålet, som egentlig skulle brenne 22. juni. De frivillige begynte byggingen i starten av mai.

De skriver i sosiale medier at bålet skulle bli 30 til 35 meter høyt. Bålet bygges av paller, trekasser og tønner, og det har lange tradisjoner. i 2016 satt det verdensrekord i høyde med over 47,4 meter.

(©NTB)