Filippinene vil utvise kinesiske diplomater for desinformasjon

NTB
NTB


Kina og Filippinene har vært involvert i flere konfrontasjoner i det omstridte Sør-Kinahavet, som begge landene mener de har territoriell rettighet på. Her fra da et filippinsk skip ble angrepet med vannkanoner av den kinesiske kystvakten 4. mai. Foto: Aaron Favila / AP / NTB

Av NTB | 10.05.2024 08:23:59

Politikk: – Den kinesiske ambassades handlinger bør ikke gå usanksjonert uten en alvorlig straff, heter det i en uttalelse fra Filippinenes nasjonale sikkerhetsråd.

Ifølge sikkerhetsrådet hadde desinformasjonen blitt spredt gjennom det de kaller en «ondsinnet» kampanje. I den ble det vist til en angivelig lekkasje av en samtale mellom en kinesisk diplomat og en høytstående militærtjenestemann som diskuterte uenigheter om Sør-Kinahavet.

Kinas ambassade har foreløpig ikke kommentert uttalelsen.

De to landene har vært involvert i en rekke konfrontasjoner i det omstridte havområdet. Filippinene støttes av USA og har derfor valgt å opptrappe aktiviteten i området. Farvannet patruljeres samtidig av Kinas kystvakt.

På sin side har Kina anklaget Filippinene for overtredelse og forræderi. Filippinene har på den andre siden skjelt ut Kina for å bedrive en aggressiv politikk og farlig manøvrering innenfor filippinsk økonomisk sone.

(©NTB)