Ruud fikk låsning i ryggen: – Det er kjipt

NTB
NTB


Casper Ruud i aksjon mot Miomir Kecmanovic i Roma. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Av NTB | 10.05.2024 21:43:58

Sport: – Jeg fikk en fin start, men to-tre minutter før jeg gikk utpå, på oppvarmingen, fikk jeg en bitte liten låsning i ryggen. Det er ikke noe alvorlig, det er ikke en skade eller noe jeg har slitt med. Det er en liten vridning eller rotasjon som gjør at det låser seg helt i nedre del av ryggen, forklarer Ruud til TV 2.

– Det er kjipt. De fleste som har fått en låsning eller kink i ryggen, vet at det ikke er noe gøy. I tennis roterer man fra side til side hele tiden, så det er ugunstig å få det i en tenniskamp, fortsetter Ruud.

Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

– Det var litt trist å se det, men det er ikke noe å gjøre med når man får seg en liten smell som tydeligvis saken er for Casper, sa TV 2-ekspert Christer Francke.

De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

– Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa Francke.

– Jeg spurte legen om så mange piller han kunne gi meg for å døyve smerten. Da det kicket inn, begynte jeg å føle meg bedre, sa Kecmanovic til arrangøren.

I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai.

For Kecmanovic ble det bedre etter et møte med legen:

Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

(©NTB)