Påtalemyndigheten krever 40 års fengsel for mann som angrep Nancy Pelosis ektemann

NTB
NTB


Den tidligere demokratiske kongresslederen Nancy Pelosis ektemann ble angrepet med hammer i deres eget hjem av en angriper som hadde brutt seg inn. Påtalemyndigheten krever 40 år i fengsel. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Av NTB | 11.05.2024 07:24:01

Politikk: Angriperen brøt seg inn i den tidligere demokratiske kongresslederen Nancy Pelosis hjem i San Francisco, hvor han klubbet til hennes mann med en hammer.

Påtalemyndigheten ser hendelsen som en terrorforbrytelse.

Ifølge et straffeutmålingsnotat, viser ikke gjerningsmannen noen tegn til anger.

– I en tid hvor ekstremisme har ført til angrep på offentlige og folkevalgte, er denne saken en mulighet for å snakke med andre som har ideologisk motiverte voldelige drømmer og planer, heter det videre i notatet.

(©NTB)