Gigantisk kjøpesenter i Warszawa brant ned

NTB
NTB


Røyken fra brannen i kjøpesenteret i Polens hovedstad kunne ses på lang avstand. Senteret med 1400 større og mindre virksomheter brant ned. Foto: Norbert Ofmanski / AP / NTB

Av NTB | 12.05.2024 21:39:31

Ulykker og naturkatastrofer: Fortvilte butikkeiere, blant dem mange vietnamesere, måtte se arbeidsplassene og levebrødet forsvinne. Noen av dem forsøkte å komme seg inn for å redde verdier, men ble stanset av sikkerhetsvakter, skriver avisa Gazeta Wyborcza.

Foreningen for vietnamesiske bedrifter i Polen slo fast at storbrannen førte til store økonomiske tap som berører flere tusen handelsfolk og familiene deres. Politiet etterforsker brannen, som begynte ved 3.30-tiden natt til søndag, men så langt er det ikke kjent hva som var brannårsaken.

Vanligvis er kjøpesentre stengt om søndagene også i Polen. Regelen ble innført av den forrige regjeringen, som hadde tette bånd til Den katolske kirke. Men småbutikker er unntatt fra denne regelen, så mange av disse skulle ha vært åpne denne søndagen.

Lokale myndigheter skal mandag vurdere om de mindre forretningsdrivende skal få økonomisk hjelp siden levebrødet deres gikk tapt i brannen.

(©NTB)