Cohen gjorde opptak av hysjpengesamtale med Trump

NTB
NTB


Michael Cohen la i retten mandag fram et lydopptak der han og Donald Trump angivelig diskuterte betaling av hysjpenger til National Enquirer for at de ikke skulle trykke et intervju med en Playboy-modell som skal ha hatt et seksuelt forhold til Trump. Foto: AP / NTB

Av NTB | 13.05.2024 19:39:38

Kriminalitet og rettsvesen: Cohen var fra 2006 til 2017 fikser for Trump og entret mandag vitneboksen i den såkalte hysjpengesaken mot sin tidligere sjef.

Advokaten har tidligere erkjent at han på vegne av Trump betalte 130.000 dollar til pornoskuespilleren Stormy Daniels rett før presidentvalget i 2016. Dette ifølge ham for at hun skulle holde tett om et seksuelt forhold hun hadde til Trump i 2006.

I retten mandag la Cohen fram det han hevdet var et hemmelig opptak av en samtale med Trump om en tilsvarende sak.

Ifølge Cohen ba Trump ham om å betale 150.000 dollar til National Enquirer, for at de ikke skulle trykke et intervju med Playboymodellen Karen McDougal.

National Enquirer skal rett før valget i 2016 ha kjøpt eneretten til hennes historie, der hun fortalte om et langvarig seksuelt forhold til Trump. Prisen skal ha vært 150.000 dollar, men intervjuet ble aldri trykket.

Ifølge Cohen beviser lydopptaket at han og Trump diskuterte betalingen til National Enquirer.

(©NTB)