X får medhold i australsk domstol

NTB
NTB


Video fra knivangrepet på en biskop ble delt flere ganger på X. Australske myndigheter krevde at X måtte fjerne innleggene, noe X ikke gikk med på. Dermed havnet saken i retten, der X nå har fått medhold. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB

Av NTB | 13.05.2024 04:19:32

Kultur og underholdning: Den føderale dommeren Geoffrey Kennett avviste mandag fremstøtet fra tilsynsmyndigheten eSafety Commission, som hadde bedt om forlengelse av et midlertidig påbud om å fjerne 65 videoer og lydklipp i påvente av videre rettslig behandling.

Saken dreier seg om flere innlegg som er publisert på X og som viser knivstikkingen av en prest i Sydney i april.

– Domstolens ordre går ut på at anmodningen om å forlenge påbudet, avvises, står det i en uttalelse fra Kenett. Han oppgir ingen begrunnelse for beslutningen.

X hadde gått med på å geoblokkere innleggene, i praksis hindre dem fra å bli sett av brukere i Australia. Men australske tilsynsmyndigheter mente det ikke var godt nok, og krevde at innleggene også må fjernes i hele verden. Argumentet fra australske myndigheter var at folk i Australia kunne få tilgang til innleggene ved å bruke VPN-tjenester. Det var et krav som X nektet å gå med på.

Australske myndigheter mener at deling av videoen fra knivangrepet nører oppunder konflikt og kan gi næring til terror, i tillegg til at den er skadelig for unge brukere.

Det var en assyrisk biskop som ble knivstukket og såret under en gudstjeneste i en forstad til Sydney tidligere i april. En 16-åring er pågrepet for angrepet, som etterforskes som terror.

Advokatene til X har argumentert for at biskopen selv ikke er motstander av at videoklippet er publisert.

(©NTB)