Vipers til sluttspillfinale – banket Larvik igjen

NTB
NTB


Vipers Kristiansand tok seg til sluttspillfinale med en ny utklassingsseier over Larvik. Her er Katrine Lunde og Anna Vjakhireva under en mesterligakamp tidligere i sesongen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Av NTB | 14.05.2024 19:49:35

Sport: Vipers overkjørte Larvik fra start sist, scoret åtte av kampens ni første mål og ledet 12-4 etter et drøyt kvarter. Tirsdag hang Larvik bedre med innledningsvis. Fra 0-2 holdt vertene følge til 7-9. Derfra rykket Vipers til 7-15 med seks scoringer på rad.

Ved pause sto det 9-20, og Larvik-trener Arne Senstad var ikke særlig fornøyd.

– Jeg gir opp. Bakover er vi ikke i den ligaen i det hele tatt. Der får jeg en jobb i sommer. Vi taper jo alt som er av dueller, sa han til TV 2.

Senstad ble bortvist fra benken etter snaut 18 minutter og måtte overlate kampledelsen til assistentene.

Han ytret et håp om at laget skulle gjenta bedriften fra bortekampen, da Larvik vant den andre omgangen med ett mål, men slik gikk det ikke.

Anna Vjakhireva ble toppscorer for Vipers med åtte mål, mens Katrine Lunde hadde redningsprosent på 40.

Første finalekamp spilles tirsdag 21. mai, med returkamp tre dager senere og eventuell avgjørende kamp 27. mai.

Vipers vant alle sine 26 seriekamper, og intet tyder på at laget har tenkt å tape i sluttspillet heller. Siden siste tap i 2017 har laget vunnet 28 sluttspillkamper på rad.

– De som startet løste det bra framover, men så byttet vi litt, og da ble det plutselig helt kaos. Vi dro på oss en del tominuttere, og så hadde de visst bestemt seg for å ta han på sidelinja, for første gang jeg reiste meg røk jeg rett ut, fortsatte han.

Vipers er klar for finale mot Sola eller Storhamar, som spiller 2. kamp onsdag. Sola vant overraskende første kamp på bortebane mot laget som ble toer i serien og i helgen vant europaligaens finalehelg.

(©NTB)