Brødposer, kunst, TV-kjendiser og influensere – tysk EM-uttak har blitt stor snakkis

NTB
NTB


Leverkusens Robert Andrich er EM-klar. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Av NTB | 15.05.2024 10:29:30

Sport: Torsdag presenterer den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann sine utvalgte til europamesterskapet på hjemmebane. En rekke navn har imidlertid dukket opp på forhånd – på svært uvanlige steder.

Onsdag ble Bayer Leverkusen-spiller Robert Andrich den så langt siste som har fått EM-billett. Navnet hans ble presentert av landslagskollega Toni Kroos i en podkast.

Nesten samtidig offentliggjorde TV-kjendisen Günther Jauch, som er programleder for den tyske utgaven av «Vil du bli millionær?», at Brighton-spiller Pascal Gross også skal til EM.

Tirsdag dukket plutselig et portrett av Bayern München-spiller Leroy Sané opp på veggen i kunstmuseet Schirn i Frankfurt. Det var det tyske fotballforbundets måte å innlemme ham i EM-troppen.

Samme dag ble navnet til Chris Führich offentliggjort ved at han var avbildet på brødposer hos et bakeri i Nagold.

Maximilian Mittelstädt fikk også klarsignal tirsdag. Hans navn ble offentliggjort av sangeren Peter Schilling på Instagram. En av Schillings sanger ble spilt over høyttaleranlegget da Mittelstädt scoret mot Nederland i mars.

Tidligere er andre spilleruttak sluppet av flere profilerte influensere og i sosiale medier. Arsenal-spiss Kai Havertz fikk sitt uttak bekreftet mandag på YouTube-kanalen Calcio Berlin.

Den kreative måten å presentere EM-troppen på har blitt en snakkis i Tyskland. Hensikten er å skape blest og motvirke lekkasjer.

Disse er så langt klare for EM:

Målvakt: Manuel Neuer.

Backer: Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah, Robin Koch, Maximilian Mittelstädt.

Midtbanespillere: Chris Führich, Aleksandar Pavlovic, Leroy Sané, Robert Andrich, Pascal Gross.

Spisser: Niclas Füllkrug, Kai Havertz.

(©NTB)