Milan vant på spurternes dag i Giroen

NTB
NTB


Slovenske Tadej Pogacar fortsetter i den rosa ledertrøyen etter massespurten på 11. etappe i årets Giro d’Italia. Foto: Gian Mattia D’Alberto, LaPresse via AP / NTB

Av NTB | 15.05.2024 17:00:26

Sport: Den 207 kilometer lange etappen fra Foiano di val Fortore til Francavilla al Mare var kupert i begynnelsen, men inn til mål var det nærmest paddeflatt.

Bekymringen for spurterne var å unngå å komme for tidlig i front i motvinden. Det var også noen ryttere som var innblandet i en velt på oppløpet, men uhellet skjedde litt bak spurtkanonene.

Etter at det vanlige bruddet ble syklet inn, handlet det om å holde posisjonene i feltet fram til spurten.

Milan fikk god hjelpe av sine hjelpere i Lidl-Trek-laget og var ustoppelig da det hele ble avgjort. Det var italienerens tredje etappeseier i Giro d’Italia.

De norske syklistene i feltet har hver sin rolle. Tobias Foss en av de nærmeste hjelperne for Geraint Thomas i Ineos-laget, mens Vegard Stake Laengen er fartsholder for Pogacar i UAE-laget.

Sloveneren Pogacar har tatt et godt grep om den rosa ledertrøyen og leder med 2.40 minutter til Daniel Felipe Martinez fra Colombia og med Thomas 2.58 bak.

(©NTB)