Nyåpnet portal mellom New York og Dublin måtte stenge på grunn av uanstendig oppførsel

NTB
NTB


Ikke alle portal-brukerne viste frem sine anstendige sider, i motsetning til denne mannen i New York som viste frem hunden sin foran fotgjengere i Dublin. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Av NTB | 16.05.2024 06:29:34

Kultur og underholdning: Portalen ble åpnet onsdag 8. mai. Tirsdag denne uken, seks dager etter åpningen, måtte den stenges, melder flere medier, blant dem den danske avisen Berlingske, den lokale TV-stasjonen ABC7NY i New York og BBC.

I disse dagene sto folk i kø for å benytte portalen. Der kunne de se hverandre og kommunisere over den rundt 4800 kilometer lange strekningen mellom de to byene. Titusener av mennesker har besøkt portalen, som består av to identiske skulpturer med en direktesendt videostrøm mellom New York og Dublin. Portalen er et kunstprosjekt.

Men ikke alle fremmøtte klarte å beherske seg. I Dublin var det noen som viste bilder av 11. september-angrepene til seerne i New York, mens det i New York var folk som blottet seg for folk i Dublin.

Derfor ble portalen stengt tirsdag, står det i en uttalelse fra Flatiron NoMad Partnership, som står for installasjonen.

Både Flatiron NoMad Partnership og Dublins byråd leter nå etter løsninger som gjør at portalen kan gjenåpnes, blant annet med bruk av en programvareoppdatering for å begrense upassende oppførsel, heter det.

(©NTB)