Politiet frykter ikke fyllefest på dagtid 17.mai

Tomas Johannessen


Av tomas | 16.05.2024 14:07:56

Haugalandet: Politimestrene i landets største byer har de siste dagene gått ut og advart mot dagsfylla på grunn av flere skandalescener i fjor. Spesielt i Bergen var bybildet preget av bunadskledde bråkmakere, rusa ungdommer og bråk fra tidlig morgen til sent på natt. Nå varsler de flere tiltak for at dette ikke skal skje igjen i år. Politimestrene understreker også at de kommer til å slå hardt ned på åpenlys drikking på offentlig sted.

Et storbyfenomen
Men i Sør-Vest politidistrikt er tonen en helt annen. Politioverbetjent Bodhild Bang forteller til radio Haugaland at dette ikke har vært et problem på Haugalandet. Til tross for mye folk i byen i fjor, hadde politiet ingen ekstra oppdrag i fjor. Bang forteller også at de ikke har spesielt fokus på drikking på offentlig sted, men at de kommer til å gi folk en advarsel dersom de kommer over folk som drikker i det offentlige rom.

I år kommer det til å bli ekstra mange folk i bybildet da flere cruiseskip er ventet til byen, men Bang er ikke bekymret for at det skal skape problemer. Hun understreker at de er godt forberedt til å takle de store folkemengdene.

Bang kommer likevel med en oppfordring til folk som skal til byen i bil:
– Ikke parker i sentrumsgatene hvor togene går. Det skaper en del ekstraarbeid for oss å få fjernet biler som sperrer for folketogene, sier Bang til Radio Haugaland torsdag ettermiddag.

Alle nødetater og frivillige fra Røde Kors står klar for å bistå publikum på nasjonaldagen. Korpsleder i hjelpekorpset, Roy Worum oppfordrer overfor Radio Haugaland småbarnsforeldre til å gi barna en lapp med foreldrenes kontaktopplysninger, slik at det blir enklere for dem å hjelpe barn som har kommet bort fra foreldrene i folkemengdene.

Drikk mye vann
I Stavanger har kommunen planer om å stile med en vannvogn så folk kan få seg gratis vann ved behov. Da Radio Haugaland tok kontakt med Haugesund kommune kunne parkansvarlig fortelle at de ikke har planer om det i Haugesund.

Champagnefrokost og dagfylla
Det har de siste årene etablert seg en tradisjon med at folk starter dagen med Champagnefrokost og dagfylla. Politiet minner om at det er mange barn i byen på nasjonaldagen og ber folk ta hensyn til dem.