Politikere i Bærum setter foten ned for prinsesse Märtha Louise

NTB
NTB


Prinsesse Märtha Louise har siden 2003 bodd i Lommedalen. Nå vil hun bygge ut boligen hun har kjøpt på Stabekk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Av NTB | 16.05.2024 04:19:30

Økonomi og næringsliv: Først rundt nyttår vil prinsesse Märtha Louise kunne få behandlet byggesøknaden hun har sendt kommunen. Det ble klart etter at politikerne i planutvalget behandlet saken onsdag kveld, melder Budstikka.

Tidligere i år ble det kjent at prinsessen ønsker å bygge ut sin nyinnkjøpte villa på Malurtåsen i Stabekk, et av Bærums mest populære boligstrøk. Boligen ble kjøpt for 18.650.000 kroner i august i fjor, viser grunnboken.

Bakgrunnen for det midlertidige byggeforbudet er at det pågår en detaljregulering for Malurtåsen for å vurdere vern av kulturminner, kulturmiljøer og naturverdier. Derfor er det lagt ned et midlertidig forbud mot bygging.

– Mens arbeidet pågår har planutvalget sett det som nødvendig å nedlegge midlertidig forbud mot tiltak, sa leder av planutvalget, Høyres Elisabeth H. Gjølme, under behandlingen av saken.

Budstikka skriver at de har kontaktet prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, uten å få svar. Byggeforbudet er forventet å opphøre rundt årsskiftet, ifølge avisen.

(©NTB)