Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

NTB
NTB


Real Madrids Vinicius Junior kan bli å se i regulære La Liga-kamper i USA allerede neste år. Foto: AP / Jose Breton / NTB

Av NTB | 16.05.2024 07:50:40

Kultur og underholdning: Europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. Fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord.

Dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. Fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære La Liga-kamper i USA eller i Asia.

La Liga i Spania har allerede lagt planer for seriespill i USA i 2025, skriver AFP.

Europeiske klubber har mange fans i USA og land i Asia og Midtøsten. Særlig i USA har TV-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der.

Fifa har denne uken kongress i Bangkok i Thailand. Der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-VM for kvinner i 2027. Kampen står mellom Brasil og et samarbeid mellom Tyskland, Nederland og Tyskland.

(©NTB)