Nederlands Eurovision-artist nekter straffskyld

NTB
NTB


Artisten Joost Klein dyttet bort et kamera da han gikk av scenen etter en semifinale i Eurovision. Han nekter for å ha truet fotografen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Av NTB | 17.05.2024 13:09:26

Kultur og underholdning: Klein ble utestengt fra finalen i Malmö, angivelig etter å ha opptrådt truende overfor en kamerakvinne etter en semifinale.

Svensk politi har tidligere sagt at Klein trolig vil bli tiltalt. Advokaten hans, Jan-Åke Fält, sier imidlertid at artisten nekter straffskyld.

Ifølge Fält dyttet Klein bort et kamera fordi han ikke ville bli filmet. Nederlenderen avviser at han truet personen som holdt kameraet.

Advokaten mener det er gode sjanser for at artisten blir frikjent. Svensk politi har tidligere uttalt at det ikke dreier seg om et alvorlig lovbrudd.

Klein skal ha hatt en avtale om å ikke bli filmet etter semifinalen. Den nederlandske kringkasteren Avrotros har beskrevet det som skjedde slik:

– I strid med tydelige avtaler ble Joost filmet rett etter at han kom av scenen. På det tidspunktet ba han gjentatte ganger om å ikke bli filmet. Dette ble ikke respektert. Dette førte til en truende bevegelse mot kamera. Joost rørte ikke kamerakvinnen.

Også Fält sier at Klein ba fotografen om å slutte å filme, men at vedkommende ikke lyttet til det.

– Da har han dyttet bort kameraet for å få det bort. Han nekter for å ha truet denne personen, sier advokaten.

(©NTB)