Palestinsk forslag gikk ikke til avstemning på Fifa-kongressen

NTB
NTB


Fifa-president Gianni Infantino, her under Fifa-kongressen i Paris i 2019, slo fast at politikk ikke skal blandes inn og droppet gjennomføring avstemning over det palestinske forslaget. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Av NTB | 17.05.2024 06:40:10

Sosiale forhold: Representanter for PFA argumenterte for sitt forslag fra talerstolen på Fifa-kongressen i Bangkok fredag. Palestinerne beskylder Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

Det palestinske forbundet oppfordret Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) på dette og det at Israel inkluderer lag fra de okkupperte palestinske områdene i sin egen liga.

I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe». Palestinerne hevdet at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

Fifas president Gianni Infantino slo fast, etter å ha hørt innleggene fra Palestina og Israel, at politikk ikke skal blandes inn, og droppet avstemming over det palestinske forslaget. Han varslet at det i stedet skal holdes en ekstraordinær Fifa-konferanse i juni.

(©NTB)