USAs utenriksminister gratulerer Norge med nasjonaldagen

NTB
NTB


USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerer Norge og det norske folk med nasjonaldagen. Bildet er fra 31. mai i fjor, da Blinken var i Norge og blant annet møtte statsminister Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Av NTB | 17.05.2024 16:50:00

Politikk: – På vegne av USA uttrykker jeg de hjerteligste gratulasjoner til det norske folk, som feirer sin nasjonaldag, skriver Blinken i en pressemelding lagt ut på nettsidene til det amerikanske utenriksdepartementet.

– Som venner, allierte og felles arktiske nasjoner, står USA og Norge sammen i søken etter felles mål som fremme av regional sikkerhet og bærekraft, deriblant økonomisk velstand, skriver Blinken.

Han trekker også fram at både USA og Norge er blant de opprinnelige medlemmene av Nato, og han understreker viktigheten av Norges posisjon mot russisk aggresjon.

– På denne dagen gjentar vi vår forpliktelse til det sterke og varige vennskapet mellom våre to nasjoner, som ledes av vår felles tro på demokrati, frihet og rettssystemet.

– Gratulerer med dagen, Norge! Må vårt partnerskap fortsette å blomstre og bringe fred, velstand og framgang til begge våre land og til verden, avslutter han.

(©NTB)