Verdensener Scheffler med uttalelse etter dramaet: – En kaotisk situasjon

NTB
NTB


Scottie Scheffler ble fredag morgen pågrepet av politiet i Louisville. Foto: Louisville Metropolitan Department of Corrections / AP / NTB

Av NTB | 17.05.2024 16:19:32

Sport: Like før 12.30 norsk tid opplyste arrangøren i egne mediekanaler at starten av annen runde ble utsatt som følge av en hendelse i nærheten av banen. Trioen Rich Beem, Sebastian Söderberg og Kazuma Kobori skulle etter planen innlede runden klokken 13.15.

Sky Sports skrev at utsettelsen skyldtes en kollisjon som involverte en fotgjenger og en buss. Fotgjengeren ble erklært død på stedet, ifølge en uttalelse fra det lokale politiet.

Klokken 13.44 opplyste arrangøren at ny start var satt til klokken 14.35 norsk tid.

Pågripelsen av Scheffler har ifølge Sky Sports ingen tilknytning til den fatale ulykken, og det hele har blitt omtalt som en misforståelse.

Fredag ettermiddag har et bilde av Scheffler iført fengselsklær florert i diverse medier. Sky Sports er blant mediene som har videreformidlet rapporter om at amerikaneren er løslatt, og like etter klokken 15 norske tid skriver nyhetsbyrået AP og ESPN at Scheffler har returnert til anlegget.

Nå uttaler hovedpersonen seg om saken via PGA.

– Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om av politiet og det var en veldig kaotisk situasjon, noe som er forståelig med tanke på den tragiske ulykken som hadde skjedd. Det var en stor misforståelse av hva jeg trodde jeg ble bedt om å gjøre. Det var aldri min intensjon ikke å høre på politiet. Jeg håper å legge dette til side og fokusere på golf i dag, sier han.

Norske Viktor Hovland skulle etter planen slå ut klokken 19.51. Det tidspunktet er flyttet til 21.11.

Hovland innledet turneringen med tre slag under par torsdag, da han blant annet leverte fem birdier. 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant PGA-sluttspillet. Han har blant annet stått over flere turneringer.

Ifølge flere medier, deriblant Sky Sports og Expressen, skal amerikanske Scottie Scheffler ha blitt lagt i håndjern av politiet etter angivelig å ha forsøkt å unngå åstedet da han ble stanset av politiet. Ifølge ESPN-journalist Jeff Darlington skal en politimann ha skreket til verdenseneren og bedt ham gå ut av bilen.

Ifølge den lokale nyhetskanalen WAVE News skal Scheffler være anmeldt for blant annet et overfall av en politibetjent, skriver VG.

(©NTB)