– Dere må ikke slutte å tro

NTB
NTB


Jürgen Klopp holder seg til hjertet og mottar hyllesten på Anfield søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Av NTB | 19.05.2024 19:49:31

Sport: – Jeg trodde jeg var ødelagt fra før, men det var jeg ikke. Jeg er så glad og kan ikke tro det. Jeg er så glad over atmosfæren under kampen og av å ha vært en del av denne familien, sa en tydelig beveget Klopp foran stadion etter kampslutt.

Han ble takket av på et fullpakket Anfield der supporterne før kamp holdt opp plakater som stavet «Jürgen, you’ll never walk alone», etter klubbens hymne.

– Det føles ikke som en avslutning, men heller som en start. I dag så jeg et lag som spilte med masse kreativitet og lyst. Det er masse talent. Dere må ikke slutte å tro. Denne klubben er på det beste stedet den har vært på en god stund, fortsatte han.

Kommende sesong er nederlandske Arne Slot manager. Han kommer fra Feyenoord. Klopp ga nederlenderen en god velkomst til klubben da han søndag begynte å synge hans navn under avskjedstalen.

Gjennom de siste 8,5 årene har Klopp i stor grad gjort Liverpool til et av de beste lagene i England, og han har fått legendestatus i byen.

På pressekonferansen før søndagens avslutningskamp var tyskeren tydelig på at det hadde vært en tøff uke.

– Det har definitivt vært den mest intense uken i livet mitt. Jeg har tatt farvel med så mange mennesker, og det har vært mange flotte øyeblikk. Vi trenger ikke late som om det er en vanlig uke, for det er det ikke. Det har vært mye, og det har vært emosjonelt, sa han.

Klopp kunngjorde i januar at han ville forlate klubben etter sesongen. Da var de rødkledde med i kampen om fire titler. Selv om det «bare» endte med ligacupseier, fikk Klopp en rørende avskjed i hjemmekampen søndag.

I 2017/2018-sesongen tok rødtrøyene seg til finale i Champions League, der det ble tap for Real Madrid. Sesongen etter revansjerte Klopps mannskap nederlaget ved å slå Premier League-kollega Tottenham i finalen.

Den påfølgende sesongen var Liverpool i en klasse for seg da de vant Premier League med 18 poeng. Ved to andre anledninger, i 2018/2019- og 2021/2022-sesongen, var rødtrøyene med i kampen om gullet helt til siste serierunde.

Minutter senere sendte nevnte Mac Allister hjemmelaget i føringen. Han styrte innlegget fra Harvey Elliott i mål med en flott heading.

Før hvilen doblet Jarell Quansah ledelsen. Midtstopperen dukket opp på streken og pirket ballen i mål etter et hjørnespark.

Liverpool endte som nummer tre, mens Wolves ble nummer 14 i årets Premier League-sesong.

Klopp ble ansatt som Liverpool-trener høsten 2015 etter at Brendan Rodgers måtte forlate klubben etter en svak start på 2015/2016-sesongen. I den påfølgende sesongen brakte Klopp Liverpool tilbake i det gjeve selskap i Europa.

Liverpool tok styringen og skapte muligheter i søndagens kamp, men målene lot vente på seg. Etter en snau halvtime ble Wolverhampton redusert til ti mann da Semedo stemplet Alexis Mac Allister stygt. Taklingen ble først belønnet med gult kort, men VAR grep inn og sørget for at portugiseren måtte forlate banen.

(©NTB)