Pogacar med maktdemonstrasjon på kongeetappen i Giro d’Italia – Laengen gjorde glimrende jobb

NTB
NTB


Tadej Pogacar viste styrke på søndagens Giro-etappe. Foto: Massimo Paolone / LaPresse via AP / NTB

Av NTB | 19.05.2024 17:10:13

Sport: Laengen har i en årrekke vært én av slovenerens viktige hjelperyttere, og søndag gjorde han igjen en viktig jobb for rittets suverene sammenlagtleder. I bunnen av den fremste kraftanstrengelsen på etappen tråkket 35-åringen seg fram i hovedfeltet og skrudde opp tempoet.

– Der kommer han opp. Dette er nok hans aller beste terreng, sa Eurosport-ekspert Lars Saugstad.

Han tauet på flere Ineos-ryttere, deriblant Tobias Foss, i nærmere 20 kilometer. Da kappet han samtidig avstanden opp til bruddet fra 4.20 til 3.20.

– «Stakan»-showet er i gang nå, supplerte kommentator Theis Magelssen.

Med 13,8 kilometer til mål rykket Pogacar til fra hovedfeltet, tre minutter bak Nairo Quintana i tet. I løpet av de første to kilometerne halverte sloveneren avstanden, og mannen i den rosa trøyen fortsatte å briljere opp mot Passo di Foscagno.

Sloveneren ristet av seg den ene rytteren etter den andre, og med to kilometer til mål passerte Pogacar colombianeren Quintana og tok over ledelsen. Den holdt han helt til mål, og UAE-rytteren tok sin fjerde etappeseier i årets ritt.

– Det er en drøm å se han sykle, kommenterte Saugstad.

Pogacar ledet rittet sammenlagt med tre minutter og 41 sekunder før søndagens etappe. Den ledelsen økte sloveneren kraftig.

Foss markerte seg lenge i fremre del av feltet på etappen, men Vingrom-rytteren ble spist opp av hovedfeltet da Laengen skrudde opp farten.

Søndag er det hviledag i årets første av tre Grand Tour-ritt.

(©NTB)