Retten vil løslate mann som slo ned 63-åring i Bergen – politiet anker

NTB
NTB


Advokat Erik Johan Mjelde forsvarer mannen som er siktet i saken. Foto: Marit Hommedal / NTB

Av NTB | 19.05.2024 16:29:27

Kriminalitet og rettsvesen: – Retten har under tvil kommet fram til at vilkårene for varetektsfengsling på bakgrunn av gjentakelsesfare ikke er til stede. Retten viser til at han er under psykiatrisk behandling og oppfølging, sier forsvareren, advokat Erik Johan Mjelde, til VG.

63-åringen ble slått ned på åpen gate da han grep inn for å forhindre en voldsepisode fra å eskalere, skriver avisen. Han ble lagt inn på sykehus, og halvannet døgn senere er han utskrevet.

Den siktede mannen erkjenner straffskyld, ifølge Mjelde, som sier klienten trenger oppfølging og hjelp.

– Foranledningen er en personlig krise hvor han har opplevd å ha blitt delvis forfulgt og delvis truet av veldig mange. Det har gjort at han har blitt fryktelig sint og opplevd at «alle» er ute etter ham. Det har ført til denne reaksjonen, dessverre, sier Mjelde til TV 2.

Rettens avgjørelse går mot politiets innstilling om varetektsfengsling. Politiadvokat Linn Mari Søfteland i Vest politidistrikt opplyser til VG at de har anket beslutningen.

– Politiet har anket og fått oppsettende virkning. Det betyr at han blir sittende i varetekt til lagmannsretten får vurdert spørsmålet om fengsling, sier hun til avisen.

Dermed slipper ikke mannen ut før tidligst tirsdag, ifølge politiet.