Verstappen tilbake på topp – vant Grand Prix-løpet i Imola

NTB
NTB


Max Verstappen vant løpet i Imola søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Av NTB | 19.05.2024 16:39:39

Sport: Dermed slo han tilbake etter å ha blitt nummer to bak Lando Norris i Miami sist. Nederlandske Verstappen har vunnet tre strake VM-titler og satte i fjor rekord med ti Grand Prix-triumfer på rad. Det skjedde i en sesong der bare 3 av 22 løp endte med en annen vinner enn nederlenderen.

I årets sesong har Carlos Sainz (Ferrari) vunnet i tillegg til McLaren-fører Norris og Verstappen. Sistnevnte har ved alle anledninger vært raskest i kvalifiseringer denne sesongen. Søndag utnyttet 26-åringen det på best mulig vis da han kjørte inn til sesongtriumf nummer fem.

Det var et relativt dramafritt løp i Italia søndag. Verstappen skaffet seg raskt en solid luke ned til Norris på annenplass, og nederlenderen mistet aldri føringen selv om det ble litt spennende mot slutten.

Norris tok annenplassen bare sekundet bak konkurrenten, mens Monaco-fødte Leclerc ble nummer tre. Det var en god oppladning til hans hjemmeløp førstkommende helg.

Imola-banen inviterer ikke til mange forbikjøringer, noe som fikk kritikk av ekspertene under Formel 2-løpet tidligere søndag.

– Imola har ingenting på denne kalenderen å gjøre, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Banen har utspilt sin rolle med god margin, supplerte ekspert Stein Pettersen.

(©NTB)