Venstresiden på topp i Nederland

NTB
NTB


Ytre høyre-lederen Geert Wilders stemmer i EU-parlamentsvalget. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Av NTB | 06.06.2024 21:23:14

Politikk: Geert Wilders’ PVV går fra ett mandat til sju i EU-parlamentet ifølge valgdagsmålingen som Ipsos I & O gjennomfører på vegne av rikskringkasteren NOS. De ble imidlertid klart størst i det nasjonale parlamentsvalget i høst.

GL-PvdA er en koalisjon bestående av et grønt og et sosialdemokratisk parti, og sammen ble de også størst i forrige EU-parlamentsvalg i 2019. De får ifølge valgdagsmålingen åtte av Nederlands 31 mandater.

Ingen resultater fra EU-parlamentet blir kunngjort før de siste valglokalene i de 27 medlemslandene har stengt på søndag. Valgdagsmålingen fra Nederland er imidlertid første pekepinn på resultatet i det som ventes å bli et svært godt valg for ytre høyreside i Europa.

(©NTB)