Netanyahu taler til Kongressen 24. juli

NTB
NTB


Israels statsminister Benjamin Netanyahus tale til Kongressen skjer 24. juli, opplyser kilder til nyhetsbyråene AP og AFP. Foto: Gil Cohen-Magen / Pool Photo via AP / NTB

Av NTB | 07.06.2024 01:33:04

Politikk: De to partienes ledere i Kongressen inviterte i forrige Netanyahu til å tale. Invitasjonen ses som en støtteerklæring, selv om den kommer mens det er tiltakende politisk uenighet om USAs Israel-støtte. Det var da uklart når talen vil finne sted.

Det legges i disse dager stort press på både Israel og Hamas til å inngå en permanent våpenhvile, og Israel har blitt stadig mer diplomatisk isolert.

Netanyahus besøk vil også trolig bli preget av motstand og demonstrasjoner fra folkevalgte i Kongressen og fra propalestinske demonstranter utenfor. Også Netanyahus forhold til USAs president Joe Biden har kjølnet de siste månedene. Biden har både privat og offentlig kritisert Netanyahus håndtering av krigen og den israelske regjeringens manglende vilje til å slippe til mer humanitær hjelp.

(©NTB)