Antatt gjerningsmann bak Trump-skyting var registrert republikaner

NTB
NTB

FBI har identifisert den antatte gjerningsmannen som skjøt mot tidligere president Donald Trump natt til søndag. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB

Av NTB | 14.07.2024 10:43:03

Kriminalitet og rettsvesen: FBI har nå gått ut og identifisert mannen som Thomas Matthew Crooks. Han ble skutt og drept av Secret Service-agenter på stedet.

Trump ble skutt i øret på talerstolen på et valgarrangement lørdag. Han ble raskt skrevet ut av sykehus og fortsetter valgkampen.

FBI opplyser at den antatte gjerningsmannen er 20 år gammel og fra byen Bethel Park i Pennsylvania, omtrent 70 kilometer fra byen Butler, hvor Trump holdt sin tale. Den føderale luftfartsmyndigheten FAA har stengt luftrommet over Bethel Park, ifølge Reuters.

Washington Post skriver at mannen var registrert republikaner og viser til delstatens valgregister.

Når man registrerer seg som velger i USA, kan man registrere seg som demokrat, republikaner eller uavhengig. Det er spesielt viktig når det gjelder hvem som kan stemme i partienes nominasjonsvalg.

En mann som beskrev seg selv som et øyenvitne forklarte til BBC at han så en mann bevæpnet med en rifle krype opp på taket i nærheten av møtet. Et annet vitne sier at han hørte rundt fire skudd.