Jæger med superløp og norsk rekord på 400 meter: – Helt hinsides

NTB
NTB

Henriette Jæger slo sin norske rekord i Sveits. Her under NM i juni.
Foto: Carina Johansen / NTB

Av NTB | 14.07.2024 14:43:16

Sport: Jægers norske rekord lød tidligere på 50,81. Det løp hun på Bislett stadion i mai. Under stevnet i Sveits løp hun lynraskt og slo den klart.

– Det er helt hinsides. Vi hadde håpet på under 50,50 og kanskje ned mot 50-tallet, men at det skulle bli 49,85 er helt hinsides bra, sier mor og trener Unn Merete Lie Jæger til NTB.

Om noen uker venter OL i Paris.

– Det var perfekt før OL. Vi har ikke spisset inn mot det her, men vi har lagt opp treninga til at det skulle gå fort. Løper hun på dette i OL, så skal vi være ekstremt fornøyd. Det var et fantastisk bra løp. Hun gjorde alle arbeidsoppgavene vi var enige om på forhånd.

– Vi visste at hun kom hit. Vi så løpet hennes i Paris og tenkte at det er den perfekte match som Henriette trenger nå. Vi hadde lyst til å starte hardt, følge henne og bare henge på så godt så godt hun kunne.

Det var lenge knyttet usikkerhet til hvilken distanse Jæger skulle løpe i OL. Til slutt bestemte hun seg for 400 meter. Med søndagens løp viser hun svært gode tegn før lekene i Paris.

Bol slettet samtidig Line Klosters stevnerekord fra i fjor. Kloster løp på 53,91 den gang.

Elisabeth Slettum ble nummer fire i sitt heat på langhekken med tiden 56,33 søndag.

Aremark-jenta Jæger fulgte Salwa Eid Naser fra Bahrain tett hele løpet, og til slutt gikk hun over målstreken til en supertid. Naser vant heatet på 49,66. At nettopp Naser stilte opp i Sveits, var viktig med tanke på Jægers løp, sier moren.

Femke Bol løp inn til Europa-rekord på 400 meter hekk med tiden 50,95 søndag. Det var fem tideler bedre enn hennes tidligere personlige bestenotering.

(©NTB)