Søkelys på Secret Service etter Trump-skyting

NTB
NTB

Her ankommer Donald Trump valgkampmøtet i Butler i Pennsylvania, fulgt av Secret Service. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Av NTB | 14.07.2024 09:43:29

Politikk: Det var den første skytingen av en amerikansk president eller kandidat til et større parti siden attentatforsøket på den republikanske presidenten Ronald Reagan i 1981.

Trump-tilhengeren Ron Moose, om deltok i valgkampmøtet i Butler i Pennsylvania på lørdag der presidentkandidaten ble skutt i øret, sa at han hørte rundt fire skudd.

– Jeg så publikum bøye seg ned, og så dukket Trump også raskt. Så strømmet Secret Service til og beskyttet ham så snart de kunne. Vi snakker bare om et sekund før de alle beskyttet ham, sa han.

En mann som beskrev seg selv som et øyenvitne forklarte til BBC at han så en mann bevæpnet med en rifle krype opp på taket i nærheten av møtet. Han sa at han og de han var sammen med begynte å peke på mannen, og at de forsøkte å varsle sikkerhetsvakten.

Skuddene så ut til å komme fra et området som lå utenfor det som var sikret av Secret Service.

På en pressebrifing sent lørdag kveld sa FBI-tjenestemenn at det var overraskende at den mistenkte avfyrte flere skudd.

Secret Service hadde ingen representant på brifingen, som inkluderte FBI og statlige politimyndigheter. FBI leder nå etterforskningen av angrepet.

Timer etter angrepet innkalte tilsynskomiteen i Representantenes hus Secret Service-direktør Kimberly Cheatle til en høring planlagt til 22. juli.

– Amerikanere krever svar om attentatforsøket på president Trump, het det i en uttalelse fra komiteen.

(©NTB)