Ruud serverte lekkerbisken – «Ruudal» til semifinale i double

NTB
NTB

Rafael Nadal og Casper Ruud er doublemakkere i ATP-turneringen i Båstad. Foto: Adam Ihse, TT via AP / NTB

Av NTB | 17.07.2024 17:42:46

Sport: «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

Etter kampen ble Nadal konfrontert med det nye tilnavnet i seiersintervjuet.

– Vi har hatt «Fedal» (Federer og Nadal), og nå «Ruudal». Begge er greit, gliste han.

Ruud ble spurt om Carlos Alcaraz, som blir Nadals doublemakker i OL, har bedt ham om tips for å lykkes i double med den 38-årige legenden.

– Han er nok opptatt av å feire etter å ha vunnet Wimbledon, og det fortjener han, men jeg er tilgjengelig på telefon, repliserte Ruud.

Det var på 30-30 da den norsk-spanske duoen skulle serve hjem første sett at Ruud avgjorde en spektakulær ballveksling. Etter flere volleyslag ved nett så motstanderne ut til å skulle sikre seg en bruddball, men Ruud leverte et slag bak ryggen og mellom beina som holdt ballen i spill. Deretter smashet han inn poenget.

Han fikk klapp på skulderen fra en tydelig imponert Nadal.

– Når man ikke greier å vinne i single så må man prøve å vinne i double. Dagen min startet ikke så bra, men det var en veldig god måte å avslutte den, å vinne med Rafa. Vi var litt heldige, men vi gleder oss til neste kamp, sa Ruud i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Det er ikke lett å spille rett etter at man har tapt i single, men Casper var veldig god. Publikum fortjener også ros. Fullt hus i doublekamp er fantastisk, sa Nadal.

Begge parene holdt serven greit i første sett til 3-2 for Arribagé og Safiullin. Så fikk «Ruudal» problemer i serven og kom under 0-30 etter blant annet en dobbeltfeil av Ruud, men de slo hardt tilbake og vant fire poeng på rad. Ruud avsluttet med et ess.

I neste game fikk Ruud og Nadal kampens første bruddball, og en dobbeltfeil ga dem 4-3-ledelse. Den omsatte de i settseier ved å holde serven to ganger, sist ved hjelp av det elleville Ruud-slaget.

På 0-3 startet opphentingen med et perfekt servegame for Ruud. Deretter skaffet Ruud og Nadal seg tre bruddballer på 15-40 og utnyttet den første av dem. Så utlignet de til 3-3 da Nadal servet.

I neste game hentet «Ruudal» opp motstandernes 40-0-ledelse ved hjelp av et kunstslag fra Nadal, men måtte se motstanderne vinne det avgjørende poenget og gå opp i 4-3.

Så skaffet Arribagé og Safiullin seg fire bruddballer på 0-40 da Ruud servet. Nordmannen avverget de to første med vinnere, men så slo han ut. Dermed kunne den fransk-russiske duoen serve hjem 2. sett til 6-3.

I matchtiebreak var det lenge jevnt med et lite overtak til Ruud og Nadal, men fra 7-5 vant motstanderne tre poeng på rad og tok ledelsen for første gang. Kampen sto og vippet, og begge hadde matchball før Ruud og Nadal kunne juble.

Motstandere i semifinalen blir enten russiske Pavel Kotov og polske Piotr Matuszewski eller den brasilianske duoen Orlando Luz og Rafael Matos. De spiller sin kvartfinale først torsdag.

Noen timer etter at Ruud overraskende ble slått klart 6-3, 6-3 av brasilianske Thiago Monteiro i åttedelsfinalen i single, var han tilbake på centercourten sammen med den spanske gruskongen.

I 2. sett kom motstanderne best i gang. Ved hjelp av to dobbeltfeil fra Nadal brøt de til 2-0 da de på 40-40 fikk sin første bruddsjanse i kampen.

(©NTB)